skip to Main Content
Brdr. Soldenfeldts Stiftelse Send en mail

Bygningens hovedindgang er et bredt port-fag i midten af 12 vinduesfag. Over porten er en balkon med et skjold med Københavns byvåben og med firpas dekorationer, der ofte blev anvendt som dekoration i middelalderens kunst og arkitektur.

Taget rejser sig majestætisk over facaden med sort glaserede teglsten ubrudt af vinduespartier.

Indgangspartiet flankeres af bede anlagt med stauder og løgplanter i engelsk have-stil. Bedene strækker sig langs hele forhusets facade.

Duen på højre side af porten.
I vestibulen præsenteres vi for et historisk rum med et 12,71 m2 stort loftsmaleri, der stilmæssigt kan placeres i kategorien illusionisme eller trompe-l’oeil.

Dette udfylder loftsarealet i 17 indlagte felter, hver udgjort af en hvid roset på blå baggrund og 14 trekanter uden blomstermotiv.

Arbejdet er udført i limfarve på pudset bund. Dette motiv er ofte forekommende i perioden, og dekorationen ses også på loftet af Stengangen på Sorø Akademi.

Det skønnes at maleren har fundet inspiration i den danske dekorationsmaler C.G. Hilkers (1807-1875) loftsdekorationer og den ny-klassicistiske/pompejanske periodes rumudsmykninger.

Nationalmuseets Bevaringsafdeling har to gange måttet restaureret loftet efter skader fra skybrud forårsaget af vand fra balkonen. Balkonens afløb er nu indrettet til at kunne forebygge fremtidige vandskader.

Væggene fremstår nu som oprindeligt med okkerfarvede med sandstensfarvet træværk, der står skarpt mod limfarvefrisen over mellemdøren mod fælles-korridoren og til marmorfodpanelet.

Back To Top